Doorgaan naar inhoud
Beeldschermbrillen op sterkte

Exclusieve partner van

Beeldschermbrillen op sterkte

Bestel makkelijk voor jouw organisatie

 • Vertrouwd door 4.000+ tevreden klanten
 • Exclusieve partner van Hans Anders
 • Eenvoudig bestellen en beheren
 • Altijd 100% tevredenheidsgarantie
Klant wordenDownload de brochure

Exclusieve partner van

Hans Anders Logo

Perfect op maat

Wat is een beeldschermbril (computerbril) op sterkte?

Wat is een beeldschermbril? De naam zegt het eigenlijk al: een beeldschermbril op sterkte zorgt voor scherp zicht achter je computer, tablet of smartphone. Welke sterkte je ook hebt, door het speciale glas hoeven je ogen zich minder in te spannen en raken ze minder snel vermoeid. Daarbij zorgt de beeldschermbril ervoor dat je niet meer met een gespannen houding achter je beeldscherm zit. Kortom, met een beeldschermbril verhoog je je eigen werkcomfort tijdens het thuiswerken of op kantoor én voorkom of minimaliseer je vervelende lichamelijke klachten.

Beeldschermbril op sterkte

Wat zijn de voordelen van een beeldschermbril op sterkte?

 • Geeft je ogen meer rust
 • Je hebt minder snel last van branderige en/of vermoeide ogen 
 • Beschermt je ogen tegen het blauwe licht van je scherm met Bluefilter
 • Zorgt voor een betere houding achter je scherm
Ik wil klant worden

Wat is het verschil tussen een beeldschermbril, leesbril of gewone bril?

Een leesbril is geschikt voor een leesafstand van 30 tot 35 centimeter, maar je beeldscherm staat vaak op een afstand van 50 tot 60 centimeter. Met een leesbril ben je dan ook geneigd om dicht bij je beeldscherm en dus voorovergebogen te gaan zitten. Dit kan leiden tot vervelende klachten, zoals bijvoorbeeld nek- en schouderklachten. Een multifocale bril is een goede keuze voor de meeste dagelijkse situaties. Alleen is een multifocale bril achter je scherm slechts van beperkte waarde. Dat komt omdat een multifocale bril twee optimale kijk gebieden heeft. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Hierdoor til je je hoofd op om alles goed te kunnen zien. Dit zorgt ervoor dat je een onnatuurlijke houding aanneemt als je achter een beeldscherm werkt. Wanneer je een lange tijd in deze onnatuurlijke houding zit, wordt er veel druk op je nek en schouders gelegd.

Een beeldschermbril biedt dan de oplossing voor klachten die kunnen ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Een beeldschermbril is een bril die optimaal zicht geeft wanneer je beeldschermwerk verricht. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij, midden-ver en ver comfortabel te kijken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je scherp ziet én een goede werkhouding aanneemt achter de computer. Meer weten over het verschil tussen een beeldschermbril, leesbril of gewone bril? Lees verder.

Houding

Uit welke beeldschermglazen kan ik kiezen?

Voor de multifocale computerbrillen hebben we gekozen voor Workforce Nearview, Midview en Longview. Deze glazen hebben verschillende sterktes; voor dichtbij, het tussengebied en veraf. Dit zorgt ervoor dat je in een natuurlijke houding achter je beeldscherm kunt zitten en ook goed je andere werkzaamheden kunt uitvoeren. Eigenlijk overal dus.

Nearview

Workforce nearview
 • Ingezet bij statische werkzaamheden
 • Lees- en beeldschermwerk dat verricht wordt op dezelfde werkplek
 • Scherp blikveld tot 1 meter afstand

Midview

Workforce midview
 • Combinatie van beeldschermwerk en kantoorwerkzaamheden
 • Vooral op korte afstand van het beeldscherm
 • Scherp blikveld tot 2 meter afstand

Longview

Workforce longview
 • Combinatie van beeldschermwerk, kantoorwerkzaamheden en vergaderen
 • Speciaal voor dynamische functie
 • Scherp blikveld tot 6 meter afstand

Dit is hoe het werkt

Stap 1

1. Bestellen

Werkgever bestelt en ontvangt bestelbon.

Stap 2

2. Aanmeten

Werknemer meet aan bij één van de Hans Anders winkels bij jou in de buurt.

Stap 3

3. Afronden

Werknemer haalt de bril op en werkgever ontvangt via 
ons de factuur in een eenvoudig overzicht.

Beeldschermbrillen op sterkte

Is een beeldschermbril verplicht?

Beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen. Er is een aantal regels opgesteld om werknemers te beschermen.

Voorafgaand aan de beeldschermwerkzaamheden of bij het ontstaan van oogklachten, moeten werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om oogonderzoek te ondergaan. Wanneer er wordt geconstateerd dat een beeldschermbril kan helpen tegen de klachten, is de werkgever verplicht de kosten voor de beeldschermbril te vergoeden. Werknemers die een leesbril nodig hebben én beeldschermwerk verrichten, hebben standaard recht op een beeldschermbril. Lees verder.

Bron: Arbeidsomstandighedenbesluit Artikel 5.11

Is een beeldschermbril fiscaal aftrekbaar?

Ja dit kan, maar onder bepaalde voorwaarden. Een arbovoorziening valt namelijk altijd onder de werkenkostenregeling (WKR). Via de werkkostenregeling kunt u als werkgever onbelaste vergoedingen aan uw werknemers geven. De arbovoorziening moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen: Lees verder.

Het is altijd raadzaam over de beeldschermbril vergoeding te overleggen met de Belastingdienst dan wel contact op te nemen met je belastingadviseur om in jouw concrete situatie na te gaan of de beeldschermbril onbelast vergoed mag worden en of de beeldschermbril vergoeding voor jouw werkgever aftrekbaar is.

Bron: Handboek loonheffing 2021 uitgave oktober 2021 artikel 22.1.9

Wat kost een beeldschermbril?

Een beeldschermbril is verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen en prijscategorieën. Het ligt er dus aan wat je medewerker nodig heeft. Dankzij ons online bestel- en beheerplatform maken we het makkelijk om een beeldschermbril op sterkte te bestellen. Je stelt hierbij zelf je eigen pakket/regeling samen, afgestemd op jouw budget en de behoefte van je medewerker. Je betaalt wat je bestelt en je hebt nooit extra onverwachte kosten achteraf. Benieuwd naar onze prijzen? Bekijk onze prijslijst.

"Keuze uit meer dan 1.000 monturen bij Hans Anders"

Onze tevreden klanten

"Seeh biedt onzen mensen een keuze uit trendy veiligheidsbrillen. Geen extra afspraak bij de oogarts nodig want de Hans Anders opticiens kunnen de sterkte opmeten in de winkel zelf."

Alheembouw

Tina Van Damme
Preventieadviseur

"Wij werken al een tijd met Seeh en zijn erg blij met de producten en service. Het online systeem werkt heel handig en als er iets niet goed gaat wordt dit direct naar tevredenheid opgelost. "

Makita

Suzan Dubbelman
HR Adviseur

"De samenwerking met Seeh is erg prettig. Snelle communicatie, makkelijk systeem voor de opdrachtbonnen en altijd bereid om mee te denken met specifieke vragen vanuit het ziekenhuis."

Makita

Madelon Timmerman
Arbocoordinator

FAQ

Support

Persoonlijk advies nodig?

Onze deskundige zitten klaar om je te helpen.

Stuur een bericht+31 (0)85 065 30 56
-->