Doorgaan naar inhoud
Veiligheidsbrillen op maat

Kennisbank

Lees onze artikelen voor meer kennis over regelgeving, vergoedingen, informatie en meer.

Bekijk hoe het werktDownload de brochure

Exclusieve partner van

Hans Anders Logo

Meest gestelde vragen

Kennisartikelen

Zoek een winkel in de buurt

Nov 24, 2021 Eva de Jong

Op zoek naar een goede opticien of audicien? Op deze pagina vind je onze vestigingen waar je terecht kunt voor brillen, lenzen of een hoortoestel. Bekijk welke vestiging bij jou in de buurt is en kom langs.

Wat is het verschil tussen enkelvoudige en multifocale glazen?

Nov 01, 2021 Jeroen

Je hebt er misschien wel vaker van gehoord, enkelvoudige en multifocale glazen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? In dit artikel leggen we je graag uit wat het verschil is tussen deze glastypes zodat je weet welk glas type bij jouw ogen hoort.

Hoe download ik een bestelbon?

Oct 01, 2021 Eva de Jong

Seeh maakt het je makkelijk om beeldschermbrillen, veiligheidsbrillen of otoplastieken aan te schaffen voor je medewerkers. Maar hoe werkt het bestellen bij Seeh?

Veiligheidsbrillen

Wanneer is een veiligheidsbril verplicht?

Dec 12, 2021 Eva de Jong

Dat een veiligheidsbril beschermt wist je natuurlijk al. Maar is het dragen en hebben van een veiligheidsbril verplicht? We leggen het je graag uit in dit kennis artikel.

Hoe goed zijn Trivex brillenglazen?

Oct 01, 2021 Eva de Jong

Misschien heb je er wel eens van gehoord: Trivex brillenglazen. Maar hoe goed zijn deze Trivex brillenglazen? We leggen het je graag uit in onze blog.

Wat kost een veiligheidsbril op sterkte?

Sep 21, 2021 Eva de Jong

Van een werkplek verwacht je dat je er veilig kunt werken. Maar wanneer je zicht verminderd is, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Sommige werkomstandigheden eisen dan extra bescherming voor jouw ogen, want tijdens deze werkzaamheden komen er vaak schadelijke stoffen en/of materialen vrij waar we geen rekening mee houden. Een gewone bril kan deze bescherming dan niet bieden. Daarom zijn er veiligheidsbrillen op sterkte. Maar wat kost een veiligheidsbril op sterkte?

Beeldschermbrillen

Wetgeving en fiscaliteit beeldschermbrillen 2022

Jan 26, 2022 Eva de Jong

Hieronder staat een simpel overzicht over de wetgeving en fiscaliteit rondom een beeldschermbril (of computerbril). Wetgeving Is een beeldschermbril verplicht? Beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers

Valt een beeldschermbril (of computerbril) onder werkkostenregeling (WKR)?

Jan 25, 2022 Eva de Jong

Hoe zit het met de beeldschermbril (of computerbril) en de werkkostenregeling? Om deze vraag te beantwoorden moeten we bekijken of de beeldschermbril een arbovoorziening is. Een arbovoorziening valt namelijk altijd onder de werkkostenregeling.

Bestaat er een beeldschermbril voor veraf?

Nov 28, 2021 Eva de Jong

Dit is een vraag die we vaak langs zien komen. Of de beeldschermbril voor veraf bestaat kunnen we uitleggen door ons aanbod te laten zien. Dit geeft een helder beeld voor het beantwoorden van deze vraag. Over deze opties vertel ik je graag meer in dit artikel.

Bril van de baas? Dit is hoe het zit in 2022

Oct 08, 2021 Jeroen

Een bril van de baas. Het klinkt te gek, maar hoe zit het nou echt? We leggen het je graag uit, want met 20 jaar ervaring hebben we een goed beeld over de vergoeding van de beeldschermbril. Wist je bijvoorbeeld dat de beeldschermbril een Arbovoorziening is volgens artikel 20.1.9. van het Handboek Loonheffingen?

Computerbrillen

Wat zegt de arbowet over een computerbril?

Sep 21, 2021 Jeroen

In de Arbowet vind je regels over gezond en veilig werken. Regels waar werkgevers zich aan moeten houden. Ook over de computerbril heeft de Arbo regels opgesteld. We vertellen je er graag meer over.

Verschil computerbril, leesbril of gewone bril

Sep 21, 2021 Jeroen

Bij mensen die veel en intensief achter de computer zitten kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Computerbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken. Maar wat is het verschil met een leesbril en een 'gewone' bril?

Vergoed mijn werkgever een computerbril?

Sep 21, 2021 Eva de Jong

Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen. Ook beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Om werknemers te beschermen zijn er een aantal regels opgesteld: voorafgaand aan de beeldschermwerkzaamheden of bij het ontstaan van oogklachten, moeten werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om een oogonderzoek te ondergaan. Wanneer er wordt geconstateerd dat een computerbril kan helpen tegen de klachten, is de werkgever verplicht de kosten voor de computerbril te vergoeden. Werknemers die een leesbril nodig hebben én beeldschermwerk verrichten, hebben standaard recht op een computerbril vergoed door hun werkgever.

Hoe worden otoplastieken aangemeten?

Nov 08, 2021 Eva de Jong

Als bedrijf ben je verplicht (passende) maatregelen te nemen om gehoorschade bij je medewerkers tot een minimum te beperken. Dit doe je met bijvoorbeeld op maat gemaakte oordoppen! Wil je weten hoe deze opgemeten worden? Lees dan verder.

Tinnitus, wat is het, wat veroorzaakt Tinnitus en hoe kun je het voorkomen?

Oct 25, 2021 Eva de Jong

Een ander woord voor tinnitus is oorsuizen. Tinnitus is het horen van geluiden in een of twee oren die niet van buitenaf komen. Langdurige blootstelling aan lawaai is toch in de meeste gevallen de boosdoener van tinnitus. Tinnitus kun je voorkomen door bijvoorbeeld otoplastieken te gebruiken om je oren te beschermen.

8 Beroepen waar je oordoppen voor je werk nodig hebt

Oct 15, 2021 Jeroen

Veel werkenden worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus. Het is dan ook niet voor niets dat gehoorschade één van de meest gemelde beroepsziekten is. Het zijn niet alleen de meest voor de hand liggende beroepsgroepen waar men op het werk veel met gehoorschade te maken krijgt. Bekijk de lijst met 8 beroepen hieronder maar.

Hoe werkt het aanmeten van otoplastieken?

Sep 27, 2021 Eva de Jong

Gehoorbescherming is zo uniek als een vingerafdruk, omdat het individueel wordt aangemeten. Deze gehoorbeschermers worden individueel op maat gemaakt, waardoor de gehoorbescherming erg comfortabel aanvoelt. Maar hoe laat je otoplastieken aanmeten op locatie? Wij vertellen je graag meer hierover.

-->