Doorgaan naar inhoud
Veiligheidsbrillen op maat

Kennisbank

Lees onze artikelen voor meer kennis over regelgeving, vergoedingen, informatie en meer.

Bekijk hoe het werktDownload de brochure

Exclusieve partner van

Hans Anders Logo

Meest gestelde vragen

Kennisartikelen

Veiligheidsbrillen

Jun 22, 2022 Eva de Jongh

Kan ik een veiligheidsbril op sterkte bestellen bij Hans Anders?

Wanneer je bij Seeh een veiligheidsbril op sterkte bestelt, kun je gebruik maken van de service in elke Hans Anders winkel bij jou in de buurt. Seeh werkt exclusief samen met Hans Anders om horen en zien betaalbaar en veilig te maken voor iedereen.

May 24, 2022 Eva de Jong

Hoe reinig ik mijn veiligheidsbril?

Je bent bij Seeh op de juiste plek voor het aanschaffen van een veiligheidsbril op sterkte. Veiligheidsbrillen worden echter wel vies tijdens het dragen. Voor de levensduur en de werkveiligheid is het belangrijk om je bril regelmatig en goed schoon te maken om een goed zicht te behouden. Wij adviseren om de bril na elke werkdag te reinigen om krassen en andere schade te voorkomen. Maar hoe kun je dat het beste doen?

Mar 28, 2022 Eva de Jong

Wat is de EN 166 normering?

Wij staan bekend om de levering van producten van hoogwaardige kwaliteit die altijd voldoen aan de huidige strenge normeringen. Wat zijn deze normeringen? Lees meer over onze Europese normeringen in dit kennisartikel.

Beeldschermbrillen

Feb 02, 2022 Eva de Jong

Helpt een Bluefilter echt of is het klinkklare onzin?

We kijken steeds vaker op beeldschermen zoals een computer, tablet, smartphone of televisie. Deze beeldschermen stralen een hoge intensiteit blauw licht uit. Dit blauwe licht zit van nature ook in daglicht en helpt ons wakker te blijven. Als je veelvuldig op beeldschermen kijkt dan kan dit op de lange duur oncomfortabel voelen en kunnen er klachten ontstaan.

Jan 26, 2022 Eva de Jong

Wetgeving en fiscaliteit beeldschermbrillen 2022

Hieronder staat een simpel overzicht over de wetgeving en fiscaliteit rondom een beeldschermbril (of computerbril). Wetgeving Is een beeldschermbril verplicht? Beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers

Jan 25, 2022 Eva de Jong

Valt een beeldschermbril (of computerbril) onder werkkostenregeling (WKR)?

Hoe zit het met de beeldschermbril (of computerbril) en de werkkostenregeling? Om deze vraag te beantwoorden moeten we bekijken of de beeldschermbril een arbovoorziening is. Een arbovoorziening valt namelijk altijd onder de werkkostenregeling.

Computerbrillen

Sep 21, 2021 Jeroen

Wat zegt de arbowet over een computerbril?

In de Arbowet vind je regels over gezond en veilig werken. Regels waar werkgevers zich aan moeten houden. Ook over de computerbril heeft de Arbo regels opgesteld. We vertellen je er graag meer over.

Sep 21, 2021 Jeroen

Verschil computerbril, leesbril of gewone bril

Bij mensen die veel en intensief achter de computer zitten kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Computerbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken. Maar wat is het verschil met een leesbril en een 'gewone' bril?

Sep 21, 2021 Eva de Jong

Vergoedt mijn werkgever een computerbril?

Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen. Ook beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Om werknemers te beschermen zijn er een aantal regels opgesteld: voorafgaand aan de beeldschermwerkzaamheden of bij het ontstaan van oogklachten, moeten werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om een oogonderzoek te ondergaan. Wanneer er wordt geconstateerd dat een computerbril kan helpen tegen de klachten, is de werkgever verplicht de kosten voor de computerbril te vergoeden. Werknemers die een leesbril nodig hebben én beeldschermwerk verrichten, hebben standaard recht op een computerbril vergoed door hun werkgever.

Nov 24, 2021 Eva de Jong

Zoek een winkel in de buurt

Op zoek naar een goede opticien of audicien? Op deze pagina vind je onze vestigingen waar je terecht kunt voor brillen, lenzen of een hoortoestel. Bekijk welke vestiging bij jou in de buurt is en kom langs.

Nov 01, 2021 Jeroen

Wat is het verschil tussen enkelvoudige en multifocale glazen?

Je hebt er misschien wel vaker van gehoord, enkelvoudige en multifocale glazen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? In dit artikel leggen we je graag uit wat het verschil is tussen deze glastypes zodat je weet welk glas type bij jouw ogen hoort.

Oct 01, 2021 Eva de Jong

Hoe download ik een bestelbon?

Seeh maakt het je makkelijk om beeldschermbrillen, veiligheidsbrillen of otoplastieken aan te schaffen voor je medewerkers. Maar hoe werkt het bestellen bij Seeh?

Apr 19, 2022 Eva de Jong

3 Tips om nog langer plezier te hebben van je otoplastieken

Wij bieden met onze partner Alpine gehoorbescherming op maat met het hoogste draagcomfort. Maar je wilt natuurlijk ook zo lang mogelijk plezier hebben van je otoplastieken. Oordoppen hebben een bepaalde levensduur, maar je kunt zelf ook een aantal dingen doen om langer plezier te hebben van je gehoorbescherming. Je leest hier hoe je de houdbaarheid van je oordopjes kunt verlengen.

Nov 08, 2021 Eva de Jong

Hoe worden otoplastieken aangemeten?

Als bedrijf ben je verplicht (passende) maatregelen te nemen om gehoorschade bij je medewerkers tot een minimum te beperken. Dit doe je met bijvoorbeeld op maat gemaakte oordoppen! Wil je weten hoe deze opgemeten worden? Lees dan verder.

Oct 25, 2021 Eva de Jong

Tinnitus, wat is het, wat veroorzaakt Tinnitus en hoe kun je het voorkomen?

Een ander woord voor tinnitus is oorsuizen. Tinnitus is het horen van geluiden in een of twee oren die niet van buitenaf komen. Langdurige blootstelling aan lawaai is toch in de meeste gevallen de boosdoener van tinnitus. Tinnitus kun je voorkomen door bijvoorbeeld otoplastieken te gebruiken om je oren te beschermen.

-->